Dost scoort bij rentree en helpt Sporting aan zege in beker

16 november 2017, 23:53

Bas Dost is donderdagavond belangrijk geweest voor Sporting Portugal. De spits hielp zijn club met een doelpunt naar de achtste finale van de Portugese beker. Het duel met Famalicão was (2-0) voor Dost zijn rentree, nadat hij de interlandperiode door een hamstringblessure moest laten schieten.

Dost begon tegen de tweedeklasser in de basis. Hij zag ver in de tweede helft teamgenoot Sebastián Coates pas de 1-0 maken. De Nederlandse spits scoorde tien minuten voor tijd met het hoofd en maakte een einde aan alle onzekerheid. Voor Dost was dat zijn elfde doelpunt van dit seizoen. Daar had hij achttien wedstrijden voor nodig. Vorig seizoen scoorde Dost 35 keer voor Sporting Portugal.

Vanaf nu wordt er toegewerkt naar het cruciale Champions League-duel in eigen huis met Olympiakos Piraeus. Sporting kan in ieder geval de Europa League veilig stellen en ook nog zicht houden op misschien wel overwintering in het miljoenenbal.