Van Bommel 'vraagt en eist veel': "Er bovenop zitten"

17 november 2017, 07:50

De spelers van PSV Onder-19 moeten behoorlijk aan de bak sinds Mark van Bommel de scepter zwaait bij het talententeam. De oud-middenvelder stelt dat hard werken de basis om grote successen te behalen.

Van Bommel eist veel van zijn spelers op het trainingsveld, geeft hij aan tegenover De Telegraaf. "Ik heb een idee over voetbal en daar horen een hoge intensiteit en een goede instelling bij, omdat topvoetbal zoveel vraagt", zegt de hoofdcoach.

De oud-topvoetballer neemt Manchester City als voorbeeld. "De spelers van Manchester City sprinten na het veroveren van de bal met vier man tegelijk de diepte in en de bal gaat ook meteen diep. Ze zijn in staat om in de 90ste minuut nog alles eruit te persen. Om dat te kunnen, moet je op de training ook vaker over de grens gaan."

Het hard werken en tot de grens gaan is volgens Van Bommel cruciaal. "Bij de oudste jeugd moet je er bovenop zitten. Wij vragen én eisen veel. Ze moeten het elke dag kunnen opbrengen om ongelooflijk hard te trainen. In topwedstrijden lopen de besten door een muur heen, zo heb ik zelf geleerd bij clubs als Bayern, AC Milan, Barça, PSV en Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen