El Ghazi werkt hard in Lille: "Bij Ajax was ik een kind"

17 november 2017, 08:57

Anwar El Ghazi heeft geen spijt van zijn transfer naar OSC Lille, waar hij hard werkt om volwassener te worden als voetballer. De buitenspeler leert veel van het spelen in de Ligue 1 en blijft kritisch op zichzelf.

De 22-jarige aanvaller verkaste in januari van Ajax naar Lille, waarvoor hij tot dusver dertien competitieduels speelde. "We moeten negentig minuten lang vechten. Bij Ajax was ik een kind, hier probeer ik een man te worden", zegt hij volgens Voetbal International tegen L'Équipe. "Mijn spel ontwikkelt zich. Daar werk ik aan, want deze competitie is taai. Franck Passi (de vorige trainer, red.) vroeg me constanter en creatiever te worden en mee te verdedigen. Ik gaf niet altijd honderd procent en daar heb ik aan gewerkt. Marcelo Bielsa zegt dat ik nog agressiever moet verdedigen, maar dat hij wel progressie ziet."

Dit seizoen staat de teller van de aanvaller pas op één goal en een assist. Dat moet beter, vindt hij. "Ik ben niet tevreden. Ik investeer veel in mezelf en werk hard aan mijn effectiviteit. Ik wil laten zien wat ik kan, probeer meer beslissende passes te geven en het team meer te helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen