Wenger: "Defensieve focus negentig minuten behouden"

18 november 2017, 16:46

Arsenal-manager Arsene Wenger is content met het geconcentreerde spel van zijn elftal in de derby tegen Tottenham Hotspur. The Gunners wonnen zaterdag in het eigen Emirates Stadium met 2-0 van de stadgenoot, door doelpunten van Shkodran Mustafi en Alexis Sánchez in de laatste tien minuten van de eerste helft.

"Urgentie is van belang in een derby. Dat hadden we. In negentig minuten hebben we onze defensieve focus niet verloren", aldus Wenger bij Sky Sports. De interlandperiode pakte gunstig uit voor Arsenal, stelde de Franse oefenmeester. "We hadden geluk dat Alexis geen interlands heeft gespeeld en dat Alexandre Lacazette slechts één keer in actie is gekomen."

Wenger maakte Mesut Özil een compliment. "Ik ben ervan overtuigd dat Mesut het fysieke aspect aan zijn spel heeft toegevoegd en dat gebruikt hij als dat nodig is", sprak de coach over de Duitse middenvelder. "Hij kreeg een staande ovatie, want ook defensief heeft hij zijn steentje bijgedragen. Hij is geen specialist op defensief gebied, maar hij kan het omdat hij intelligent is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen