De Ligt over recordzege: "De focus bleef er bij iedereen"

19 november 2017, 08:40

Ajax kende zaterdagavond geen genade met NAC Breda en won met 0-8 in Brabant. Matthijs de Ligt kon het eigenlijk niet geloven dat het zijn ploeg zo makkelijk verging. "Nee, en dat zagen we vooraf ook niet aankomen."

Na de vervelende 1-2 nederlaag in eigen huis tegen FC Utrecht was deze overwinning volgens de verdediger meer aan welkom. "De bal vliegt er nu wel snel in, dan is het voor ons een stuk makkelijker voetballen", weet De Ligt op het clubkanaal van Ajax. "Na de 0-1 vielen de eerste goals ook heel snel. Dan gaan zij toch eerder bij de pakken neer zitten."

De achterhoedespeler deed zelf met twee treffers ook een duit in het spreekwoordelijke zakje. "Ik baal dat ik de derde niet maakte", lacht de De Ligt, die zag dat Ajax ondanks de ruime voorsprong geconcentreerd bleef spelen. "In de rust was er focus bij iedereen. We wilden doorpakken en niet 'maar' met 2-5 of 3-5 winnen."

Dus resulteerde het traditioneel lastige 'Avondje NAC' voor de Amsterdammers in de grootste uitoverwinning ooit. "En we hebben de nul gehouden, dat is ook altijd lekker voor een verdediger. Al met al een goede avond."

Ajax weet dat het na de grootste Amsterdamse uitzege ooit in de Eredivisie ook na dit eredivisieweekend vast op de tweede plaats staat. Of het ook dichterbij koploper PSV komt, weet het vanmiddag als de Eindhovenaren op bezoek gaan in Zwolle. NAC Breda staat na de nederlaag op de zeventiende plaats met negen punten. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen