FC Utrecht maakt einde aan sterke uitreeks van Excelsior

19 november 2017, 16:30

De ongeslagen status van Excelsior van dit seizoen is beeïndigd. In de 21ste ontmoeting tussen de twee ploegen, boekte de thuisploeg een simpele overwinning: 3-1. FC Utrecht geeft hiermee een vervolg aan de gewonnen uitwedstrijd bij Ajax van voor de interlandperiode. De ploeg van Erik ten Hag stijgt door deze overwinning door naar de subtop, door onder meer over Feyenoord heen te klimmen.

De dominantie van de thuisploeg zette zich voort in het restant van de eerste helft, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Sterker nog, het was Mike van Duinen die uit een counter de grootste kans van de eerste helft mocht bijschrijven. Hij stuitte echter op David Jensen, die alert in de korte hoek stond. Hierdoor bleef het bij rust 1-0 en kon Excelsior nog hopen op een goed resultaat.

Het was pas na de derde goal van Utrecht dat Excelsior van zich af wist te bijten. Stanley Elbers stuitte op Jensen, die even later gruwelijk in de fout ging door de bal aan Zakaria El Azzouzi te geven. De huurling van Ajax schoot echter veel te gehaast en zo rolde de bal langzaam naast het lege Utrecht-doel. De spits nam nog wel wraak met een fraaie eretreffer, maar verder dan de 3-1 kwam Excelsior niet meer. Zo werd de knappe uitreeks van de Rotterdammers simpel beeïndigd.