Vormer helpt Club Brugge aan zege op Waasland-Beveren

19 november 2017, 20:01

Club Brugge gaat na zondag nog altijd stevig aan kop in de Jupiler Pro League. In eigen huis werd Waasland-Beveren met 3-0 verslagen. Ruud Vormer was trefzeker voor de thuisploeg. Het gat met nummer twee Sporting Charleroi blijft daardoor zes punten.

Club Brugge kwam geen enkel moment in de problemen tegen Waasland-Beveren. Vormer opende na veertig minuten spelen de score in het Jan Breydelstadion. Met een halve omhaal tekende hij voor zijn derde treffer van het seizoen. Enkele minuten na rust verdubbelde Dion Cools de score. Met nog zeven minuten te spelen bepaalde Hans Vanaken de eindstand op 3-0.

Zowel Vormer als Stefano Denswil speelde negentig minuten aan de kant van Club Brugge. Jordy Clasie mocht na 75 minuten invallen. Brugge gaat na vijftien speelronden aan kop in België. Sporting Charleroi is op zes punten afstand de nummer twee. Regerend kampioen Anderlecht staat derde met een achterstand van negen punten op Club Brugge.