Arsenal legt miljoenen op tafel voor scout van Dortmund

20 november 2017, 17:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transferperiode is gesloten, maar dat betekent niet dat de topclubs in Europa stilzitten. Integendeel: Arsenal heeft maandag melding gemaakt van de komst van Sven Mislintat. De scout, die door Arsenal als één van de beste scouts van Europa wordt omgeschreven, wordt overgenomen van Borussia Dortmund.

Naar verluidt legt Arsenal twee miljoen euro op tafel om de 45-jarige Duitser weg te plukken bij Dortmund, waar hij nog een contract had tot 2021. De scout werkte tien jaar bij de Duitse club en wordt verantwoordelijk gehouden voor het aantrekker van Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa en Ousmane Dembélé. Bij Arsenal wordt hij de baas van de scouting in jeugdopleiding en krijgt hij invloed bij het eerste elftal. Naar verluidt gaat hij in Londen een jaarsalaris van 1,8 miljoen euro opstrijken.

Trainer Arsene Wenger is blij met de komst van Mislintat. "Het ontdekken van talent en het ontwikkelen daarvan is een belangrijk onderdeel van onze club en Sven heeft daarin een geweldige naam opgebouwd. We kijken allemaal uit naar de samenwerking met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen