Houwen heeft spijt: "In spanning niet juiste dingen gezegd"

21 november 2017, 08:46

De veelbesproken, blunderende Jeroen Houwen van Vitesse heeft spijt van zijn uitspraak na afloop van het verloren duel met FC Groningen (4-2). De debuterende Limburger vertelde dat hij de terugspeelbal van Fankaty Dabo niet wilde pakken, omdat de sluitpost bang was voor een rode kaart.

"Van die uitspraak heb ik spijt. Sterker nog, dat is het enige waar ik spijt van heb", zegt de 21-jarige Houwen tegen De Limburger. "Nu denkt iedereen dat ik de spelregels niet ken. Maar voor mij was die situatie na de wedstrijd helemaal nieuw en in de spanning heb ik niet de juiste dingen gezegd."

De grote vraag blijft: waarom hield de debutant de hoge terugspeelbal van Dabo niet tegen? "Eerlijk gezegd weet ik niet eens of ik nog wel bij de bal kon. Als ik een doelpunt kan voorkomen, dan doe ik dat. Maar weet je, het begint natuurlijk met zo'n rotbal die naar mij wordt gespeeld."

Hoe dan ook, Houwen is trots dat hij zondag mocht spelen. "En ik heb best een goede wedstrijd gekeept. Dat is wat telt voor mij." Hij profiteerde van een heupblessure van Remko Pasveer, die maandag ontbrak op de training in aanloop naar de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Lazio. "Natuurlijk hoop ik tegen Lazio weer in het doel te staan. Ik ben een jonge keeper en moet hopen op een paar kansen. En na mijn debuut kijk ik nu graag weer vooruit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen