Moreno wil topfit naar WK: "Hoop dat ik snel meer speel"

21 november 2017, 10:50

Héctor Moreno speelde sinds zijn vertrek bij PSV vijf wedstrijden voor AS Roma. Voor de verdediger was het spelen in Italië wennen, maar inmiddels heeft hij zijn draai gevonden. De Mexicaan hoopt woensdagavond tegen Atlético Madrid zijn eerste Champions League-duel voor Roma te spelen.

Sinds zijn komst bij AS Roma speelde hij alleen nog maar wedstrijden in de Serie A. Daar hoopt Moreno tegen Atlético Madrid verandering in te brengen. "Ik kijk er heel erg naar uit om Champions League te spelen. Ik werk hard en geef elke trainingssessie alles", zegt hij in gesprek met Marca. "Natuurlijk was er het aanpassingsproces, maar ik heb nu het idee dat ik er klaar voor ben. Ik ben gewend aan het systeem, de Italiaanse speelstijl en ben fysiek sterker geworden."

In Italië wordt er sowieso anders tegen verdedigen aangekeken, heeft Moreno gemerkt. "Ik speel al bijna elf jaar, maar nog nooit is er verdedigend zo veel van me gevraagd als in Italië. De verdediging is één van de belangrijkste dingen. Het is de bedoeling dat de doelman zo min mogelijk te doen heeft", legt de Mexicaan uit. Bij PSV was Moreno verzekerd van een basisplaats, maar dat is bij Roma anders. "Ik hoop dat de situatie snel zal veranderen en ik meer ga spelen. Maar ik ben straks op het WK met Mexico in topvorm, dat doel heb ik in mijn hoofd", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen