Miedema nuanceert teksten over salarisverhoging bij KNVB

22 november 2017, 13:46

Vivianne Miedema deed vorige week stof opwaaien in de voetbalwereld, door te zeggen dat de Oranje Leeuwinnen een hogere vergoeding horen te krijgen van de KNVB. De spits van de regerend Europees kampioen heeft haar teksten vandaag (dinsdag) genuanceerd. De speelster van Arsenal spreekt van een misverstand.

In gesprek met The Guardian zei Miedema afgelopen vrijdag dat de Leeuwinnen een hogere vergoeding moeten krijgen. "Dat is heel belangrijk, omdat wij net zo hard werken voor ons land als de mannen", zei ze. "Ik vind dat wij hetzelfde salaris zouden moeten verdienen. Wij zijn Europees kampioen. De mannen kwalificeren zich niet eens voor het EK en het WK. Het is eerlijk om te zeggen dat wij evenveel zouden moeten verdienen als de mannen."

Miedema heeft dinsdag gereageerd op die teksten. Ze zegt dat ze niet vindt de de Leeuwinnen evenveel geld horen te krijgen als Oranje. "Dat is een misverstand'', zegt ze tegen het Algemeen Dagblad. "Ik snap ook wel dat wij niet hetzelfde krijgen als de mannen. Dat is nog altijd een compleet andere wereld. Mijn punt is: na de prestaties op het EK verdienen wij een veel betere regeling dan die er voor het EK lag."

De aanvalster zegt dat de Leeuwinnen in gesprek zijn met de KNVB. "We zijn er nu hard mee bezig. De sport en de populariteit groeit. Dat moeten we terugzien in de waardering van de bond. We willen er het liefst snel uitkomen, maar een goede deal gaat voor een snelle deal. Ik zie overal grote bedragen voorbij komen wat wij voor de winst van het EK hebben gekregen, maar daar is niet veel van waar. Hoeveel wel? Dat ga ik niet zeggen, maar je kunt er ongeveer een week voor op vakantie naar Spanje."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen