Groep E: Liverpool verspeelt riante marge bij Sevilla

21 november 2017, 22:58   Bijgewerkt: 22 november 2017, 00:08

Liverpool moet tot de laatste wedstrijd wachten om de koppositie in Groep E veilig te stellen na een 3-3 gelijkspel in Spanje. De Engelsen stonden bij rust nog met 0-3 voor, maar gaven de wedstrijd in de tweede helft volledig uit handen. Diep in blessuretijd kwam Sevilla dankzij een treffer van Guido Pizarro nog langszij.

Sevilla-Liverpool

Liverpool leek op rozen te zitten toen Roberto Firmino al na anderhalve minuut de score opende. Hij tikte van dichtbij de openingstreffer binnen. De Engelsen drukten door en niet lang daarna viel ook de tweede treffer van de avond. Sadio Mané kopte de 0-2 binnen. Sevilla kwam er nauwelijks aan te pas en nog voor rust was ook de derde Liverpool-goal een feit. Mané stuitte eerst nog op de doelman, maar de rebound was vervolgens voor Firmino.

 

Wissam Ben Yedder deed kort na het begin van de tweede helft iets terug voor Sevilla en maakte er 1-3 van. Sevilla was na rust de betere ploeg en kreeg na een uur spelen een buitenkansje. De bal ging vrij gemakkelijk op de stip en Ben Yedder maakte de 2-3. Wel in tweede instantie, want zijn eerste rake penalty moest worden overgenomen. Ook de tweede keer bleef hij echter rustig.

Liverpool leek met 2-3 te gaan winnen, maar met nog één minuut blessuretijd te gaan viel de gelijkmaker. Na een hoekschop was het Pizarro die voor de 3-3 zorgde. Liverpool blijft koploper in groep E met negen punten, maar Sevilla nadert tot een punt. De Engelsen spelen in de laatste speelronde tegen Spartak Moskou terwijl Sevilla op bezoek gaat bij Maribor.

Spartak-Maribor

Spartak Moskou heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in eigen huis tegen NK Maribor. Door een doelpunt van Zé Luis leken de Russen met 1-0 te gaan winnen. In de laatste minuut van de extra tijd kwam Maribor echter toch nog langszij. 

Daar leek het bij te blijven in Moskou, maar in de absolute slotfase kreeg de ploeg het deksel op de neus. Uit één van de spaarzame kansen die Maribor kreeg, viel de gelijkmaker. Invaller Jasmin Mesanovic schoot na een goede aanval raak en zorgde er zo voor dat het duel in 1-1 eindigde. Promes speelde negentig minuten aan de kant van Spartak.

Door het gelijkspel blijft Spartak op de derde plaats staan met één punt minder dan nummer twee Sevilla, dat later op de avond nog tegen Liverpool speelt. Maribor blijft de hekkensluiter met twee punten en is dus uitgeschakeld in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen