Groep G: Leipzig schakelt Monaco uit, Besiktas groepswinnaar

21 november 2017, 20:03   Bijgewerkt: 21 november 2017, 23:17

RB Leipzig heeft dinsdagavond een 1-4 zege geboekt op AS Monaco. De Fransen zijn daarmee uitgschakeld in de CL. Leipzig komt door de zege in punten gelijk met nummer twee Porto. Ryan Babel en Besiktas hebben dinsdagavond het benodigde resultaat behaald in de wedstrijd tegen FC Porto in de Champions League. Door de 1-1 eindigen de Turken als groepswinnaar.

Leipzig-Monaco

RB Leipzig heeft eigenhandig een einde gemaakt aan de CL-ambities van AS Monaco. In Frankrijk wonnen de Duitsers maar liefst met 1-4. Al na zes minuten kwamen de bezoekers op voorsprong nadat Jemerson de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Drie minuten later was het opnieuw raak voor Leipzig. Timo Werner benutte direct zijn eerste kans en verdubbelde zo de score.

Na een half uur werd het ook nog 0-3 toen de bal op de stip ging nadat Radamel Falcao een overtreding beging op Willi Orban. Werner zorgde vervolgens vanaf elf meter voor zijn tweede en Leipzigs derde treffer van de avond. Met nog twee minuten te spelen in de eerste helft deed Monaco iets terug via Falcao: 1-3.

Leipzig had direct een antwoord klaar en binnen twee minuten was de marge weer drie. Het was Naby Keïta die de 1-4 binnen wist te schuiven. Na rust werd er vervolgens niet meer gescoord. Leipzig is de nummer drie in groep G en heeft net als FC Porto zeven punten, maar een minder doelsaldo. De Duitsers treffen in de laatste speelronde groepswinnaar Besiktas terwijl Porto in eigen huis tegen Monaco speelt. De Fransen zijn met twee punten uit vijf duels uitgeschakeld.

Besiktas-FC Porto

De Nederlander begon wederom in de basis bij Besiktas en maakte de negentig minuten vol. In het tweede bedrijf was hij dichtbij een doelpunt, maar zijn harde poging spatte uiteen op de lat. Vervolgens flirtte ook Ricardo Quaresma na een heerlijke knal met de 2-1, maar ook hem was een goal niet gegund. Desondanks kan Besiktas tevreden zijn met de remise, aangezien het zeker is van groepswinst. Overigens bleef Jeremain Lens de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen