Roep om Frenkie de Jong verklaarbaar: "Brutaal en gevat"

22 november 2017, 08:03   Bijgewerkt: 22 november 2017, 08:46

De roep om Frenkie de Jong bij Ajax wordt almaar sterker. Nadat eerder al een aantal columnisten vonden dat de talentvolle middenvelder een basisplaats verdient, spreken ook Jan Olde Riekerink en David Endt zich positief uit over de Ajacied. "Hij is iemand met een extra oogopslag op het veld", aldus de voormalig teammanager van de Amsterdammers.

Riekerink was in het verleden hoofd jeugdopleidingen van Ajax en herkent het talent van De Jong en snapt dat de fans hunkeren naar een basisplaats voor hem. "Het Nederlandse voetbal begeeft zich in duistere tijden. Daarmee is de zoektocht naar lichtpuntjes snel verklaard", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "We willen graag nieuwe helden, nieuwe spelers die ons voetbal kunnen dragen. Terwijl het steeds afwachten is of die nieuwe lichtpuntjes uitgroeien tot 'duracells'. Voor het grote publiek is dat soms een vanzelfsprekendheid, maar zo simpel is dat niet.''

Endt denkt dat de Ajax-supporters in de middenvelder een typische Ajax-speler in spe zien. "Frenkie de Jong voetbalt aan wat appelleert aan wat de Amsterdammer is. Het brutale, het gevatte. Iemand met een extra oogopslag op het veld. Op Gerald Vanenburg was het Ajax-publiek vroeger ook zo hopeloos verliefd. Hij speelde op een andere positie natuurlijk, maar ook hem wilden de mensen graag zien."

Maar of een basisplaats er inzit de komende weken, is twijfelachtig. Niet alleen wonnen de Amsterdammers de laatste wedstrijd met 0-8 bij NAC Breda, ook weet Riekerink dat ervaring en betrouwbaarheid een belangrijke rol in het voetbal spelen. "Al is die scheidslijn veel dunner in Nederland. De gemiddelde leeftijd van de selecties in Nederland de laatste jaren is gedaald. Daar zijn we hier helemaal aan gewend geraakt. Dus wordt de roep voor jonge basisspelers heel normaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen