Ziyech gaat niet minder risico nemen, ondanks de kritiek

22 november 2017, 10:08

Na het duel met NAC Breda (0-8) kreeg Hakim Ziyech kritiek op de hoeveelheid balverlies die hij leed namens Ajax. De middenvelder zou niet 'elke pass beslissend moeten willen zijn', aldus de critici. Daar is de spelmaker van de Amsterdammers het echter niet mee eens.

"Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn. Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans", reageert Ziyech tegenover Voetbal International. "Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies. Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten."

De middenvelder is voorlopig dan ook niet van plan om zijn spel aan te passen. Volgens hem is zijn creativiteit juist zijn kwaliteit. "En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan. Dan ga ik niet opeens bij een volgende bal geen risico meer nemen en een balletje veilig achteruit geven. Nee, dat zou nergens op slaan, dan haal ik zelf de angel uit mijn spel."

Ziyech kwam dit seizoen tot zeven assists in twaalf Eredivisieduels, waarin hij ook nog eens driemaal scoorde. Niemand gaf meer beslissende eindpasses, alleen Alireza Jahanbakhsh kwam tot evenveel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen