Dani Carvajal wacht mogelijk een schorsing na opzettelijk geel

22 november 2017, 16:01

Problemen voor Real Madrid en Dani Carvajal in het bijzonder: de UEFA gaat de verdediger aanklagen voor het opzettelijk incasseren van een gele kaart. In het Champions League-duel met Apoel Nicosia (0-6) kreeg hij in de negentigste minuut een gele kaart voor tijdrekken. Hij stond op scherp.

Daardoor is hij automatisch geschorst voor het treffen met Borussia Dortmund, het laatste groepsduel zonder grote belangen. Door deze schorsing begint hij in de knock-outfase met een schone lei, dat is voordelig voor de Madrilenen. Behalve als de UEFA haar zin krijgt: zij willen Carvajal namelik voor twee duels schorsen voor deze actie. Op 7 december volgt er een uitspraak.

Het is opvallend dat Real Madrid wederom een dergelijke actie onderneemt. In 2010 werd José Mourinho als coach van De Koninklijke nog geschorst, nadat hij zijn spelers Xabi Alonso en Sergio Ramos bewust een gele kaart liet pakken tegen Ajax. Naar aanleiding van dat incident zijn de regels aangescherpt.

Overigens zijn er meer dubieuze kaarten gevallen. Zo pakte Kevin de Bruyne dindagavond tegen Feyenoord een gele prent vlak voordat hij gewisseld werd. Ook hij stond op scherp, maar maakte een overtreding voor het eigen zestienmetergebied. Op die manier kan de voetbalbond een dergelijke actie onmogelijk bestraffen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen