Chelsea overwintert in CL, CSKA doet goede zaken

22 november 2017, 19:51

Chelsea staat dankzij een eenvoudige zege bij FK Karabakh (0-4) in de volgende ronde van de Champions League. CSKA Moskou overwintert ook, maar de vraag is in welk toernooi. De Russen klopten woensdagavond het nu definitief uitgeschakelde Benfia met 2-0.

Karabakh - Chelsea 0-4

Het werd een makkelijke avond voor Chelsea in Baku. Karabakh liet de Engels kampioen welgeteld één keer schrikken. In de eerste helft raakte de bal het aluminium. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Reshad Sadigov legde Willian neer en veroorzaakte daarmee een strafschop. Eden Hazard benutte het buitenkansje. Sadigov kreeg ook nog eens rood. Een straf die wel erg zwaar was. Hij gaf Willian enkel een duwtje in de zestien.

Diezelfde Willian was tien minuten voor rust het eindstation van een mooie aanval. Hij rondde beheerst af. In het laatste kwartier van de wedstrijd mocht Fabregas aanleggen voor een strafschop. Willian verdiende hem opnieuw, na licht vergrijp van Maksim Medvedev. Medvedev kwam er met geel vanaf, Fabregas faalde niet vanaf de penaltystip. Met een hard schot vanaf afstand verzorgde Willian nog een toegift: 0-4.

CSKA Moskou - Benfica 2-0

CSKA ontdeed zich in eigen huis van het tegenvallende Benfica, dat van tevoren al zo goed als uitgeschakeld was. Georgi Shchennikov liet het stadion al gauw juichen. Hij kwam zomaar vrij te staan in het strafschopgebied en scoorde. In de tweede helft schoot Vitinho via het been van Jardel, die de goal als eigen doelpunt achter zijn naam kreeg. Voor CSKA-doelman Igor Akinfeev was het zijn eerste clean sheet in 46 Champions League-wedstrijden.