Fraser: "Voor de spelers is dit een podium om uit te blinken"

22 november 2017, 22:52

De kans dat Vitesse na de winter nog Europees voetbal speelt is allesbehalve groot. Toch gaan de Arnhemmers de uitwedstrijd tegen SS Lazio niet benaderen als een luxe oefenpotje, zo benadrukt Henk Fraser. "Onze kansen zijn minimaal, zo niet onmogelijk in de Europa League. Maar we kunnen ons ook op positieve wijze onderscheiden"

"We geven helemaal niks weg", stelt de Vitesse-coach op de persconferentie in Rome. "Wij gaan niet op pad om schade te beperken. We gaan voor een maximaal resultaat. Voor de spelers is dit ook een podium om uit te blinken. Tegen een moeilijk te bestrijden tegenstander met kwaliteit in elke linie."

Dat onder andere sterspeler Ciro Immobile bij Lazio rust krijgt, doet Fraser weinig. "Ook met de reserves staat daar een heel goed team. Die gasten willen zich dan juist weer bewijzen. Ik hoop daarbij niet dat Lazio het verlies in de Romeinse derby op ons gaat botvieren."

"Wij moeten realistisch zijn. Kunnen wij een sneaky overwinning behalen, dan is dat echt onze top. Is een gelijkspel maximaal, dan moeten we daar op inzetten", aldus Fraser.

Wil Vitesse zich nog plaatsen dan moet het donderdag winnen van Lazio, terwijl OGC Nice en Zulte-Waregem tegen elkaar gelijkspelen. Vervolgens zal de Gelderse ploeg tijdens de slotspeelronde een 4-0 overwinning moeten boeken op Nice en mag Zulte thuis niet winnen van Lazio.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen