KNVB lanceert platform met beelden van amateurduels

24 november 2017, 09:15

De KNVB heeft een nieuw initiatief gelanceerd waarop wedstrijden in het amateurvoetbal online uitgezonden gaan worden. Naast het live uitzenden van de duels wil de bond een sociaal platform creëren voor de amateurvoetballer. Het initiatief gaat luisteren naar de naam 'VoetbalTV'.

De KNVB krijgt bij de plannen hulp van Talpa Network, waarmee het de handen in een geslagen heeft. Het doel van het format is om de betrokkenheid en het spelplezier van alle voetballiefhebbers te vergroten, zegt de KNVB. 'Met VoetbalTV worden via slimme camera's wedstrijden in het amateurvoetbal volautomatisch geregistreerd en gedeeld. Tijdens en na de wedstrijd kunnen voetballers, trainers en supporters de mooie acties en doelpunten bekijken via VoetbalTV', meldt de voetbalbond.

De voetballers kunnen clips en hoogtepunten uit hun wedstrijd selecteren, samenvattingen maken en hoogtepunten selecteren. Supporters, vrienden en familieleden kunnen op deze manier waar ook ter wereld de voetbalbeelden en ontwikkelingen van hun favoriete teams en spelers volgen.

Het pilot start na de winterstop. In een testopsteling worden de eerste clubs aangesloten op het nieuwe systeem en wordt het sociale platform in een beperkte groep uitgebreid getest. De bedoeling is in het seizoen 2018/2019 de eerste honderd amateurverenigingen aangesloten zijn. De KNVB hoopt binnen drie jaar 750 velden te voorzien van het beeldensysteem.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen