Transferweekje: Wenger stelt Van Bronckhorst voor bij Arsenal

24 november 2017, 12:30

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV richt pijlen op La Liga-keeper

De kans is groot dat Jeroen Zoet bezig is aan zijn laatste seizoen bij PSV. De Eindhovenaren wachten niet af en zijn de zoektocht naar een opvolger van de international nu al gestart. Volgens De Telegraaf is Espanyol-keeper Pau Lopez nadrukkelijk in beeld. De 22-jarige sluitpost beschikt over een aflopend contract in Barcelona en speelde vorig seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur. Gesprekken over een nieuwe verbintenis bij Espanyol liepen vooralsnog op niets uit, waardoor PSV op het vinkentouw zit. Als Lopez daadwerkelijk naar Eindhoven komt, zal hij bij PSV volgend seizoen de strijd moeten aangaan met Eloy Room en Hidde Jurjus.

Zweedse club willen handtekening Larsson

Er is, als we De Gelderlander moeten geloven, interesse in NEC-aanvaller Jordan Larsson. Verschillende Zweedse clubs willen de speler van de Jupiler League-koploper overnemen, met IFK Norrköping als grootste kanshebber. NEC-directeur Remco Oversier weet dat er sprake is van sluimerende interesse in de Zweedse aanvaller. "Er is wel rook, maar het vuurtje brandt nog niet", zegt hij. Bij NEC heeft de talentvolle aanvaller dit seizoen nog geen vaste basisplaats weten te bemachtigen.

Wenger ziet Van Bronckhorst als zijn opvolger

En dan een mooi gerucht uit Engeland, waar gespeculeerd wordt over de opvolging van Arsene Wenger bij Arsenal. De 68-jarige Fransman beschikt in het Emirates Stadium over een contract tot 2019, maar is naar verluidt al bezig met zijn erfenis. The Daily Star meldt deze week, op basis van bronnen binnen de club, dat Giovanni van Bronckhorst in de picture is bij Arsenal. De krant meldt dat Wenger in de Nederlander een goede opvolger ziet. In het verleden speelde de huidige trainer van Feyenoord twee seizoenen onder Wenger bij Arsenal.

Everton wil Watford-trainer Silva

Bij Everton is men momenteel druk bezig met het vinden van een nieuwe trainer. Volgens The Independent is Marco Silva de ideale kandidaat in de ogen van de directie van The Toffees. De oefenmeester werd deze zomer gepresenteerd bij Watford, dat hem overnam van Hull City. Op Vicarage Road heeft Silva nog een contract tot 2019. Mede daardoor vraagt Watford een transfersom van tien miljoen pond, een bedrag wat Everton vooralsnog te gortig is. Op 13 november heeft Everton het eerste contact gemaakt met Watford.

Kluivert kan verlengen bij Ajax

Over een vaste basisplaats beschikt Justin Kluivert niet bij Ajax, maar de talentvolle aanvaller kan desondanks een nieuw contract tekenen in Amsterdam. De achttienjarige buitenspeler heeft een aanbieding op zak om zijn tot 2019 lopende contract te verlengen, meldt De Telegraaf. Kluivert kan zijn verbintenis opwaarderen naar de zomer van 2021 of 2022.

Uth heeft opties voor het uitkiezen

Voormalig sc Heerenveen-spits Mark Uth is behoorlijk in trek in de Bundesliga, zo bericht Kicker. De 26-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract bij 1899 Hoffenheim. De Duitse club wil graag diens contract verlengen, maar naar verluidt willen ook Schalke 04 en Bayern Leverkusen in zee met Uth. De Duitse aanvaller staat dit seizoen al op zes doelpunten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen