Keizer ziet progressie bij Ajax: "Ideeën worden duidelijker"

24 november 2017, 14:54

Het is een prima week geweest voor Marcel Keizer. De hoofdtrainer boekte met Ajax vorige week zaterdag een monsterscore tegen NAC Breda, waar maar liefst met 0-8 gewonnen werd. Die zege werd enkele dagen later opgevolgd met de winst op Bundelsliga-club Borussia Mönchengladbach. Keizer stelt tevreden vast dat het steeds beter gaat met zijn ploeg.

Over de afgelopen week is Keizer content. "We hebben qua veldspel wat meer laten zien. Dat was tegen Borussia Mönchengladbach, NAC Breda (0-8, red.) en ook tegen Willem II (1-3, red.) het geval. In die laatste wedstrijd maakten we in het laatste kwartier drie goals", doelt hij op het duel van eind oktober. "De ideeën op het veld worden wat duidelijker. Dat kwam ook door Daley Sinkgraven, die wat meer variatie bracht. Nu raakt Daley weer geblesseerd, dat is jammer."

Logisch gevolg van betere reeks is dat Keizer niet van plan is om zijn elftal flink te wijzigen. "Niet vanwege de 0-8 tegen NAC Breda, maar juist vanwege het veldspel. Het is logisch om aan dezelfde krachten vast te houden. Maar we zullen wel moeten schuiven", doelt hij op de kwetsuur van Daley Sinkgraven.

Voor de linksbuitenpositie moet Keizer kiezen tussen Justin Kluivert en Amin Younes, die tegen Roda JC terugkeert in de wedstrijdselectie. "Younes is er een paar weken uit geweest en Justin heeft het goed gedaan. Justin vind ik sowieso een goede speler. Ik vond 'm tegen NAC Breda gedisciplineerd spelen. Hij eist veel ballen op en daar is niks mis mee, maar in sommige wedstrijden zwierf hij over het hele veld. Tegen Gladbach had hij ook een vrije rol, maar bleef hij wel aan de linkerkant. Ik was tevreden over hoe hij dat invulde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen