Van der Gaag: "Heeft PSV geluk? Dat dwing je af"

24 november 2017, 15:48

Excelsior staat zondag voor de zeer lastige opdracht om PSV, dat de laatste elf competitiewedstrijden won, een halt toe te roepen. Trainer Mitchell van der Gaag beseft dat het niet gemakkelijk zal worden om de koploper te verslaan en ziet het treffen als een mooie uitdaging.

Van der Gaag kan niet beschikken over PSV-huurling Jordy de Wijs. "PSV is op dit moment de te kloppen ploeg'', spreekt de hoofdtrainer van de nummer tien op de eigen website. "Zij hadden een moeizame voorbereiding en werd snel uitgeschakeld in Europa, maar in de Eredivisie doen ze het natuurlijk prima. PSV heeft natuurlijk ook een prima ploeg."

Vorige week had PSV het lastig tegen PEC Zwolle, maar won het door een late goal wel met 0-1. "Ze stonden de hele tweede helft onder druk, maar hebben wel gewonnen. Ze hebben ook voldoende kwaliteiten voorin om zo'n wedstrijd dan toch te beslissen. Geluk? Misschien, maar geluk dwing je ook af. De wedstrijd tegen PSV is een mooie uitdaging voor ons. Er is veel aandacht, het stadion is uitverkocht, allemaal dingen waar je mee moet omgaan en niet van in de war moet raken."

Door het verlies bij FC Utrecht kelderde Excelsior van de zevende naar de tiende plaats. Dat was echter geen reden voor paniek in Kralingen. "We weten allemaal wat de realiteit is. Wij spelen om niet te degraderen en om ons rechtstreeks te handhaven. Natuurlijk is het leuk als je zevende staat, maar daar moet je wel overheen kunnen kijken omdat de verschillen nu eenmaal klein zijn.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen