Kuip en Arena staan open voor duels Oranje Leeuwinnen

24 november 2017, 17:01

De Oranje Leeuwinnen spelen komende week een WK-kwalificatieduel in De Goffert, nadat ze eerder in het NoordLease Stadion hun wedstrijd speelden. Beide duels waren in no-time uitverkocht en dus reist de vraag of ze niet in een groter stadion moeten spelen. Zoals het Philips Stadion of zelfs de nog grotere Johan Cruijff Arena of Kuip. 

Wat Kuip-directeur Jan van Merwijk betreft is dat in de toekomst zeker mogelijk. "Uiteraard zijn de vrouwen van harte welkom in het mooiste en meest sfeervolle stadion van Nederland te spelen", zo zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Wat ons betreft is het simpel. Als je presteert, en de vrouwen van Oranje doen dat op een geweldige manier, dan zal de aantrekkingskracht toenemen. Dat betekent dat er meer toeschouwersaantallen zullen komen voor de interlands. Wij zien hier graag Feyenoord en Oranje spelen, maar de vrouwen kunnen hier zeker ook terecht. De KNVB is aan zet, maar er is geen enkele twijfel dat wij graag gastheer willen zijn voor de interlands."

In Amsterdam denken ze er hetzelfde over. "Voor de Arena zou het fantastisch zijn om wedstrijden van de Oranjevrouwen in het stadion te hosten en zodoende meer liefhebbers van het vrouwenvoetbal mee te kunnen laten genieten", aldus stadiondirecteur Henk Markerink.

De Oranje Leeuwinnen hebben al bewezen in ieder geval de Grolsch Veste (goed voor 30.205 toeschouwers) uit te kunnen verkopen. Op het voorbije Europees kampioenschap zat het stadion van FC Twente tijdens zowel de halve finale als finale vol. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen