Van 't Schip geeft Nijland de kans, Streppel wijzigt weinig

24 november 2017, 18:49

PEC Zwolle draait vooralsnog een uitstekend seizoen, maar een vaste spits vinden blijkt nog altijd moeilijk voor John van 't Schip. Zaterdag op bezoek tegen sc Heerenveen krijgt Stef Nijland een kans om zich in de punt van de aanval te laten zien.

"Er is veel competitie tussen de drie opties", vertelt de trainer tegenover RTV Oost. "De spitspositie ligt open. Al geldt natuurlijk voor geen enkele speler dat hij verzekerd is van een basisplaats. Maar voor de spitspositie gaan we op dit moment per wedstrijd bekijken wie er speelt. Ze moeten nu laten zien: ik ben dé spits van PEC Zwolle."

Ook zal Zwolle achterin wat wijzigen, maar dat is noodgedwongen vanwege de sleutelbeenbreuk van Philippe Sandler. Nicolás Freire speelt daardoor. "Freire is een ander type speler dan Sandler en vult die positie op een andere manier in. Maar dat heeft hij heel goed gedaan in de eerste wedstrijden die hij bij ons speelde."

Aan de andere kant probeert Jurgen Streppel zo min mogelijk te wijzigen, zeker nu sc Heerenveen net 0-4 bij FC Twente eindelijk weer weet wat winnen is. "Iedereen is gebaat bij vastigheid, dus zal er niet heel veel veranderen", vertelt hij aan Omroep Friesland. "PEC is een goed voetballende ploeg en ik kijk er graag naar. Vorige week tegen PSV waren ze ook de betere ploeg. Maar goed, PSV-thuis die wedstrijd hebben wij gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen