Arbitrage helpt AZ een handje bij verdiende zege op FC Twente

24 november 2017, 21:56

AZ heeft thuis tegen FC Twente de vijfde competitiezege op rij geboekt. De Alkmaarders hadden lange tijd moeite om openingen te forceren tegen het stug verdedigende FC Twente, maar trokken na rust alsnog de drie punten naar zich toe. Alireza Jahanbakhsh benutte een gemakkelijk gegeven strafschop, waarna Joris van Overeem de wedstrijd besliste. AZ klimt nu naar de tweede plek, terwijl FC Twente onder de degradatiestreep blijft hangen na de vierde Eredivisie-nederlaag op rij.

FC Twente begon met vijf verdedigers aan de wedstrijd en beperkte zich, met Jos Hooiveld als extra slot op de deur, vooral tot verdedigen in de eerste helft. Twee uitstekend uitgespeelde AZ-aanvallen leverden ieder een kans op voor Wout Weghorst. De van een schorsing teruggekeerde topscorer kreeg de bal in beide gevallen echter niet voorbij de goed uitgekomen Jorn Brondeel.

Ook na de rust trok FC Twente zich massaal terug, maar kon het de nul niet op het bord houden. Nadat de wedstrijd enige tijd stil had gelegen vanwege een kolderiek moment – Peet Bijen raakte zijn schoen kwijt, die vervolgens door een brutale AZ-fan mee werd genomen naar de tribune – drukte de thuisploeg door.

Weghorst kreeg na uitstekend voorbereidend werk van Jahanbakhsh zijn derde grote kans, maar schoot de bal in het zijnet. Even later werd een gewillige valpartij van Fredrik Midtsjø beloond met een strafschop. Jahanbakhsh maakte geen fout vanaf elf meter en stuurde Brondeel de verkeerde kant op: 1-0.

De treffer van Jahanbakhsh bleek de doodsteek voor FC Twente, dat dit seizoen nog niet één keer een achterstand wist goed te maken. Dat lukte ook in Alkmaar niet: Jahanbakhsh haalde de achterlijn na een prima solo en legde terug op Van Overeem, die vol overtuiging de 2-0 binnenschoot.{image[322585][right-half][]}

Van Overeem kreeg in de slotfase nog twee kansen om de score uit te breiden, maar schoot tegen Brondeel en de paal aan. Zijn voorbeeld werd gevolgd door de ingevallen Mats Seuntjens en FC Twente-spits Tom Boere, die bovendien een doelpunt om discutabele redenen afgekeurd zag worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen