[BUITENLAND]: West Ham pakt eerste punt onder Moyes

24 november 2017, 22:52

In de Premier League hebben West Ham United en Leicester City elkaar netjes in evenwicht gehouden. In het Olympsich Stadion van Londen eindigde de wedstrijd in 1-1. Celta de Vigo won in de Primera División wel, zei het moeizaam, met 1-0 van Leganés.

West Ham United - Leicester City 1-1

Leicester City lijkt de laatste weken steeds beter in vorm te komen en liet dat ook zien met een goede start. Een bal van Jamie Vardy kwam uiteindelijk bij Marc Albrighton terecht, die goed raak schoot. Het was verder een wedstrijd met weinig kansen, maar toch was het op slag van rust raak voor de thuisploeg via een kopbal van Cheikhou Kouyate. Het bleek genoeg voor West Ham om het eerst punt onder manager David Moyes te pakken.

Celta de Vigo - Leganés 1-0

Leganés presteert dit seizoen verrassend sterk in de Primera División. De nummer zeventien van afgelopen jaar ruikt zelfs aan de subtop en maakte het ook Celta de Vigo (vorig jaar nog halvefinalist in de Europa League) knap lastig. Toch won de ploeg uit Vigo wel. Een rake strafschop van Iago Aspas na een halfuur was voldoende voor een overwinning.

AS Saint-Étienne - RC Strassbourg 2-2

RC Strassbourg beleeft een moeizame rentree in de Ligue 1, maar liet vrijdagavond zien voor elk punt te willen knokken. Op bezoek bij Saint-Étienne kwam het tot twee keer toe terug van een achterstand. Voor rust maakte Jean Aholou de voorsprong na een treffer van Hernani ongedaan. En in de tweede helft was een rake strafschop van Jonas Martin genoeg om de goal van Kévin Monnet-Paquet op te heffen.