Kraker tussen Liverpool en Chelsea eindigt in balans

25 november 2017, 20:37   Bijgewerkt: 25 november 2017, 21:08

Na vier opeenvolgende overwinningen heeft Chelsea puntenverlies geleden in de Premier League. De equipe van manager Antonio Conte sloot zaterdag op Anfield de kraker tegen Liverpool af op een 1-1 gelijkspel. Willian redde in de slotfase het punt voor Chelsea.

Liverpool, waar Georginio Wijnaldum op de bank begon, schoot fel uit de startblokken en had in de eerste helft het betere van het spel ten opzichte van de bezoekers uit Londen. Doelpunten leverde dat echter niet op; beide teams gingen pauzeren met een 0-0 tussenstand. Chelsea verdedigde goed, waardoor grote kansen voor de thuisclub uitbleven in de eerste 45 minuten.

Na de pauze nam de druk van Liverpool toe en ditmaal leidde dat wel tot succes. In de 65ste minuut schoot Mohamed Salah, in het verleden actief bij Chelsea, raak na een combinatie met Alex Oxlade-Chamberlain. Een minuut na de 1-0 mocht Wijnaldum invallen bij Liverpool en een kwartier voor tijd was hij dicht bij de beslissende treffer. De Oranje-international nam het Chelsea-doel vanaf de rand van het penaltygebied onder vuur, maar zijn schot ging via Gary Cahill naast.

Een invaller bij Chelsea had vijf minuten voor tijd wel succes. Willian, die in de 83ste minuut mocht invallen, verraste Liverpool-keeper Simon Mignolet met een fraaie lob (1-1). In de fase voorafgaand aan de gelijkmaker was Chelsea al steeds vaker op de helft van Liverpool te vinden in vergelijking met het spelbeeld voor de 1-0.

Met 26 punten uit dertien wedstrijden staat Chelsea derde in de Premier League. Het heeft acht punten minder dan koploper Manchester City, dat zondag nog een bezoek brengt aan Huddersfield. Liverpool bezet met 23 punten plek vijf.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!