Heracles boekt derde thuiszege op rij tegen NAC

25 november 2017, 21:52

Heracles Almelo heeft zaterdagavond drie punten gepakt in eigen huis tegen NAC Breda. Na de 4-1 nederlaag tegen ADO Den Haag afgelopen week, kwam de ploeg van John Stegeman in het Polman Stadion een stuk beter voor de dag en won uiteindelijk met 2-1.

Heracles begon in het Polman Stadion sterk aan de wedstrijd en kreeg direct twee goede kansen via Brandley Kuwas. Toch was het NAC dat tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Het afstandsschot van Angelino werd van richting veranderd waardoor Bram Castro geklopt was.

Niet veel later boog Heracles de achterstand om in een voorsprong. Na een corner voor de thuisploeg stond Paul Gladon helemaal vrij in het strafschopgebied. Hij kon vrij uithalen en zette zijn ploeg zo op 2-1. In het resterende deel van de eerste helft bleef Heracles de bovenliggende partij en NAC was nauwelijks in staat om daar iets tegenover te zetten.

Ook in de tweede helft was Heracles de sterkere ploeg, maar echt grote kansen wist de thuisploeg direct na rust niet te noteren. NAC was echter niet in staat om meer te doen dan enkele speldenprikjes uitdelen. In de slotfase werden beide ploegen nog een aantal keer gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer. NAC-trainer Stijn Vreven moest de slotfase vanaf de tribune bekijken. De coach wilde een penalty nadat er hands werd gemaakt in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Pol van Boekel zag er niets in. Na een discussie werd Vreven naar de tribune verbannen.