Atlético wint ruim en rekent af met 'Levante-vloek'

25 november 2017, 22:49

Atlético Madrid heeft zaterdagavond op bezoek bij Levente een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg van Diego Simeone won met 0-5 van de huidige nummer dertien in de Primera División. Daardoor neemt Atlético plek drie over van Real Madrid.

Atlético Madrid had niet al te beste herinneringen aan Ciutat de Valencia, want in oktober 2007 werd voor het laatst gewonnen op bezoek bij Levante. Ditmaal kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong. Na zes minuten werkte Levante-verdediger Rober Suarez de bal ongelukkig in eigen doel. Met een half uur op de klok verdubbelde Atlético de score. Nadat Kevin Gameiro eerst een grote kans miste, was het een minuut later wel raak voor de aanvaller. De bezoekers bleven doorgaan en kregen de nodige kansen op de derde treffer, maar bij rust stond nog altijd de 0-2 tussenstand op het scorebord.

In de tweede helft ging Atlético verder waar het gebleven was en Levante kwam er opnieuw niet aan te pas. Na iets minder dan een uur tekende Gameiro voor zijn tweede van de avond na een mooie steekbal van Antoine Griezmann. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid. Op aangeven van Gameiro maakte Griezmann de vierde van de avond. Griezmann was ook verantwoordelijk voor de vijfde treffer. Een schot van Gameiro werd nog gekeerd, maar in de rebound sloeg de Fransman toe: 0-5.

Door de zege neemt Atlético de derde plaats over van Real Madrid, dat eerder op de avond met 3-2 won van Málaga. Beide ploegen hebben 27 punten, maar het doelsaldo van Atlético is na de ruime zege op Levante beter. Het verschil met koploper FC Barcelona bedraagt zeven punten en nummer twee Valencia heeft vier punten meer. Zowel Barcelona als Valencia komt zondag echter nog in actie.