Veldwijk over concurrentiestrijd: "We vinden het allebei lastig"

27 november 2017, 07:30

Zestien minuten kreeg Lars Veldwijk tegen Feyenoord om zich te laten zien. In de spits van FC Groningen kreeg Tom van Weert zaterdag de voorkeur, maar dat wisselt bijna wekelijks bij de huidige nummer dertien van de Eredivisie. In gesprek met FCUpdate.nl geeft Veldwijk aan dat de situatie bij de club niet makkelijk voor hem is. "Tom en ik vinden het allebei lastig."

Een bijrol tegen Feyenoord

Ondanks dat Groningen in de slotfase, mede door de impulsen van Veldwijk, nog opleefde, werd er toch met 0-2 verloren van de Rotterdammers. "Je weet dat je tegen Feyenoord negentig minuten lang scherp moet zijn", blikt hij terug. "Dat hebben we redelijk goed gedaan, zeker de eerste helft. Toen was er nog niet heel veel aan de hand. Maar op een gegeven moment komen ze door individuele klasse op 0-1 en daarna kwamen er meer ruimtes. Dan zie je ook gewoon dat Feyenoord een topploeg is", beseft de aanvaller, die in Groningen een contract tot 2020 heeft.

Duiventil in de spits

De spitspositie bij Groningen heeft dit seizoen veel weg van een duiventil. Trainer Ernest Faber wisselt vaker van centrumaanvaller dan Sabia Engizek van partner. De ene week krijgt Veldwijk de voorkeur, de andere week is Van Weert aan de beurt. De relatie tussen de concurrenten is desondanks goed, stelt Veldwijk. "Tussen ons is het altijd goed. We zijn vanaf het begin veel gewisseld. De eerste twee duels speelde ik, daarna hij, daarna ik en daarna hij. We gaan heel goed met elkaar om en praten heel veel met elkaar. Wij zien het niet echt als een concurrentiestrijd. We vinden de manier hoe het gaat allebei lastig. Daar hebben we het veel over. Het is fijn om als spits een paar duels achter elkaar te blijven staan, maar dat is nog niet het geval geweest."

Toch heeft Veldwijk het naar zijn zin bij de club. "Bij de club zelf ik ben ik heel tevreden, maar dan praat ik puur als persoon over de mensen met wie ik samenwerk. Hoe het nu qua voetbal gaat, dat hoop je niet van tevoren. Natuurlijk wil je elke week spelen, maar de trainer maakt de keuzes. Het zijn wel lastige dingen, maar ik ben blij dat ik bij de club FC Groningen speel."

Omdat er veel gewisseld wordt in de spits bij Groningen, krijgen beide spelers volgens Veldwijk niet de kans om echt vertrouwen te kweken. "Als je in een flow zit van wedstrijden spelen en goals maken, dan zit je lekker in je vel. Dat is nu natuurlijk niet zo. Je weet niet of je aankomend weekend speelt. Dan moet je je op de trainingen laten zien."

Zes man passeren

Het liefst doet een spits dat uiteraard in een elftal dat lekker in vorm is. "Als je team goed speelt, krijg je meer kansen. Ik ben helaas geen spits die zes man gaat uitspelen, dus ik moet het ook van de aanvoer hebben. In het begin hebben we niet goed gespeeld, maar de laatste weken wordt het wat beter. Die lijn moeten we proberen door te zetten. We trainen veel tactisch en willen de automatismen erin krijgen."

Tegen Feyenoord lukte het dus niet om een resultaat te halen, waardoor bij Groningen de focus volledig gaat op het duel met ADO Den Haag van volgende week. "Dat zijn clubs waar je de punten tegen moet pakken", vindt Veldwijk. "Het moet daar gebeuren. Het gevoel in de groep is wel goed, maar het vertrouwen is wel wat minder. Dat is altijd als je een paar duels op rij niet hebt gewonnen. We moeten het volgende week laten zien."

Door: Remco Jacobi [photo,110028,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen