De Haan: "Schaars en Huntelaar mogen mee naar WK"

Koen Freriks
5 juni 2006, 16:04

Indien Foppe de Haan bondscoach was van het 'grote' Oranje zou hij het wel weten. De Fries zou dan Stijn Schaars en/of Klaas-Jan Huntelaar meenemen naar het komende WK, als mogelijke vervangers van geblesseerde spelers.

"Uiteraard afhankelijk van de posities die je moet invullen", vertelde De Haan maandagmiddag bij aankomst op Schiphol. "Schaars komt zeker in aanmerking, Klaas-Jan natuurlijk ook. Hij brengt absoluut doelpunten mee naar Duitsland. Maar ik weet niet wie of wat Van Basten nodig heeft. Maar neem van mij aan dat ze allebei graag willen, hoor."

De Haan benadrukte dat hij zondagavond na de geweldige overwinning op Oekraïne (3-0) in Porto van Van Basten geen namen had doorgekregen van spelers die zich de komende dagen beschikbaar moeten houden voor het WK.

"We hadden voor het EK in Portugal met elkaar al afspraken gemaakt. Daaraan is niets veranderd. Als Van Basten een geblesseerde speler moet vervangen, komt hij uit mijn groep. Dat wisten we en dat weten we. Maandag of dinsdag heeft Van Basten wel duidelijkheid over de blessures in zijn selectie, denk ik. Mijn spelers die voor het WK in aanmerking komen, zijn dan echt nog niet met vakantie."

De Haan zei dat hij Van Basten na de eindzege in Porto nog niet had gesproken. "Ik kreeg na de wedstrijd wel een sms-je van hem. 'Gefeliciteerd met deze mooie prestatie, namens de technische staf van het Nederlandse elftal' viel er te lezen. Dat vond ik leuk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen