Stegeman: "Moeten dit soort duels sneller beslissen"

25 november 2017, 23:31

Heracles Almelo boekte zaterdagavond een nipte 2-1 overwinning op bezoek bij NAC Breda. Het betekende voor de ploeg van John Stegeman de derde thuiszege op rij. De trainer was na afloop dan ook tevreden, maar stelde wel dat de uitslag hoger op had kunnen lopen.

"Ik vond dat we goed aan de wedstrijd begonnen. We komen heel ongelukkig 0-1 achter, maar zijn altijd door blijven gaan. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker en daarna in de voorsprong", begint Stegeman in gesprek met FOX Sports. "Ook in de tweede helft waren we nadrukkelijk op zoek naar doelpunten alleen ik vond ons in de eindfase niet scherp genoeg. We hadden nog heel wat kansen, al stond er bij NAC ook een keeper in het doel die nog heel wat ballen tegenhield. In dit soort wedstrijden moeten en kunnen we sneller het verschil maken."

Het tweede doelpunt van Heracles viel uit een corner. "Daarvoor moet ik een groot compliment geven aan Brian van Loo. Hij heeft woensdag een hele sessie gewijd aan standaardsituaties", legt Stegeman uit. Heracles presteert goed in thuiswedstrijden, maar in de uitduels blijven de resultaten nog achter. "We hebben de stijgende lijn ingezet. Dat we nu punten pakken, geeft vertrouwen en daar ga je beter van voetballen", houdt hij vertrouwen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen