[BUITENLAND]: Porto morst bij laagvlieger, Charleroi wint

25 november 2017, 23:43

FC Porto heeft voor de tweede keer dit seizoen averij opgelopen in de Portugese titelrace. De koploper kwam zaterdag in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Desportivo Aves niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Ricardo Pereira bracht Porto in de zesde minuut nog wel op 0-1, maar Vitor Gomes zette de thuisclub in de 63ste minuut op 1-1. Elf minuten voor de gelijkmaker was Porto met tien man komen te staan, nadat voormalig FC Twente-speler Jesús Corona zijn tweede gele kaart had gekregen.

Met 32 punten uit twaalf wedstrijden staat Porto bovenaan in de Portugese competitie. De voorsprong op nummers twee en drie Sporting Portugal en Benfica bedraagt respectievelijk vijf en zes punten. Wel komen de achtervolgers zondag nog in actie: Sporting bezoekt Paços Ferreira, Benfica ontvangt Vitória Setúbal.

Charleroi

In België blijft Charleroi in de bovenste regionen van het klassement meedraaien. De Walen wonnen de uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren met 0-2, door goals van Gaetan Hendrickx en Kaveh Rezaei in de tweede helft, Charleroi, waar verdediger Francis N'Ganga in de slotfase wel tegen zijn tweede gele kaart aanliep, staat tweede met 34 punten. Koploper Club Brugge heeft 37 punten en speelt zondag nog tegen Zulte Waregem.