Van 't Schip: "Zo'n duel hadden we vorig seizoen verloren"

25 november 2017, 23:47

PEC Zwolle boekte zaterdagavond de eerste eredivisiezege ooit op bezoek bij sc Heerenveen. Het werd uiteindelijk 1-2 voor de ploeg van John van 't Schip. Daardoor blijft PEC op de ranglijst boven Feyenoord staan. De trainer was blij met de drie punten, maar vond dat het spel van zijn ploeg beter had gekund.

Heerenveen was in de eerste helft de sterkste ploeg, zo erkent ook Van 't Schip in gesprek met FOX Sports. "We zijn door Heerenveen in de wedstrijd gehouden. We komen op een mooi moment, vlak voor rust, op gelijke hoogte. Maar Heerenveen had de tweede kunnen maken en wij speelden niet goed. Het was een en al Heerenveen. In de tweede helft hebben we dat beter gedaan. We maakten een beetje fortuinlijk de tweede goal. Vorige week was het mooi voetbal, maar geen punten en nu andersom. Zo zit voetbal in elkaar", stelt hij.

Van 't Schip was ook tevreden over Stef Nijland. "Hij had een belangrijk aandeel in de goal. Hij heeft net als iedereen heel hard gewerkt. We hebben ons teruggevochten in de wedstrijd en mentaal hebben we het goed gedaan. Vorig seizoen hadden we zo'n wedstrijd misschien verloren', stelt de trainer, die blij was met de eerste zege in Friesland. Als hoofdtrainer verloor hij nog nooit van Heerenveen. "Dat wil ik vasthouden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen