Van Ginkel blijft ondanks uitleenbeurten hopen op Chelsea-kans

26 november 2017, 10:11

Als huurling aanvoerder zijn bij je club: het is een bijzonderheid die Marco van Ginkel ter ere valt. Al heeft de middenvelder, die bezig is aan zijn derde verhuurbeurt bij PSV, dat ook wel zelf afgedwongen. Hoewel Chelsea hem tot dusver keer op keer uitleende, blijft hij hopen op een kans in Londen.

"Uiteindelijk wil je misschien een keer een kans krijgen", vertelt Van Ginkel aan de NOS. "Ik denk wel dat ik een stuk verder ben dan toen ik in 2013 binnenkwam. Als dat niet zo is, ga je verder kijken. En natuurlijk wil Chelsea dan een mooi prijsje voor je. Ik heb nog een tweejarig contract." 

Voorlopig zal de middenvelder zich echter richten op de mogelijk derde landstitel die hij met de Eindhovenaren kan pakken. Vooralsnog gaat het met een eerste plaats in de Eredivisie zeer voorspoedig. Ook de wedstrijden waarin PSV minder speelt, winnen ze, zoals vorige week op bezoek bij PEC Zwolle (0-1). Met de term 'Lucky PSV' kan de captain overigens niet zoveel.

"De afgelopen wedstrijd misschien een beetje, maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste", aldus Van Ginkel. "Omdat de afgelopen duels niet top waren, trekken mensen meteen conclusies. Dat we bovenaan staan omdat we veel geluk hebben gehad. Maar we hebben ook goede uitslagen neergezet en goed gevoetbald", waarbij de middenvelder doelt op overwinningen zoals tegen FC Utrecht (1-7), Vitesse (2-4) of Willem II (4-0).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen