Keizer: "Met Sinkgraven was het binnen vijf minuten opgelost"

26 november 2017, 15:31

Marcel Keizer wisselde in de rust Frenkie de Jong voor Deyovaisio Zeefuik om meer grip te krijgen op het middenveld in het duel met Roda JC. De oefenmeester denkt achteraf dat als Daley Sinkgraven had gespeeld - hij onbrak met een lichte blessure - die wissel niet eens nodig was geweest. "Dan hadden we het binnen vijf minuten opgelost."

Door de wissel in de pauze kreeg Ajax het overwicht en liep de ploeg van Keizer simpel weg bij Roda JC (5-1). "De eerste helft was slecht. Er was te weining beweging. Het stond vast", analyseerde Keizer tegenover FOX Sports. "Dat heeft te maken met hoe de achterste vier spelen. Met Daley had er iemand het middenveld in kunnen schuiven van onze verdedigers, dat gebeurde nu niet. Daarom moest ik wisselen."

Toch wilde Keizer het niet alleen over tactiek hebben als het gaat om de slechte spel in de eerste helft. "Dat is slechts een gedeelte van de prestatie. Als wij Roda vastzetten en veel drukgeven, dan spelen we ze alsnog onderste boven."

Dat gebeurde na de thee alsnog, mede dankzij uitblinker Justin Kluivert die driemaal scoorde. "Hij is pas een tweedejaars A's, dus mooi wat hij nu laat zien. Rendement had hij in de A1 en Jong Ajax ook, mooi dat hij dat nu ook heeft. Ik ben blij voor hem. Of hij volgende week tegen FC Twente weer speelt? Die kans is wel groot."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen