Bliksemstart helpt FC Utrecht aan zege op bezoek bij Sparta

26 november 2017, 16:24

FC Utrecht heeft drie punten overgehouden aan een niet al te hoogstaande uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De gasten uit de Domstad kwamen al binnen de minuut op voorsprong dankzij Zakaria Labyad, maar schakelden vervolgens een paar versnellingen terug. Nick Proschwitz hielp de Rotterdammers na rust terug in de wedstrijd, maar FC Utrecht had het laatste woord. Wederom Labyad en Gyrano Kerk beslisten de wedstrijd, waardoor de formatie van Erik ten Hag weer stijgt naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

Zo flitsend als de wedstrijd begon, zo mat waren de daaropvolgende 44 minuten. Beide ploegen lieten de bal in een laag tempo rondgaan en zorgden nauwelijks voor doelgevaar. Kerk kreeg nog een mogelijkheid op de 0-2, maar zijn kopbal ging over.

Net toen de wedstrijd weer wat in dreigde te zakken, stond Labyad weer op. De kleine spelmaker verraste Kortsmit volledig met een vrije trap in de korte bovenhoek: 1-2. Een kwartier voor tijd gooide FC Utrecht de wedstrijd in het slot. Kerk sprintte routinier Michel Breuer eruit en verschalkte Kortsmit met een diagonale schuiver: 1-3. En dus gingen de drie punten mee naar Utrecht.