Memphis helpt Lyon met grote cijfers langs het Nice van Sneijder

26 november 2017, 16:52

Uitblinker Memphis Depay heeft Olympique Lyon aan een uitstekende overwinning geholpen tegen OGC Nice. Met twee doelpunten droeg hij bij aan de 5-0 overwinning. Ook Kenny Tete had met een assist zijn aandeel in de terechte zege.

Zonder Wesley Sneijder ontving Nice in eigen huis het team van Tete en Memphis. Vanaf de bank zag de recordinternational van Oranje hoe zijn ploeg geen enkele kans had tegen OL. Landgenoot Memphis opende al na vijf minuten de score met een technisch prachtig geschoten bal in de verre hoek. Niet veel later maakte Maxwell Cornet al de tweede van de bezoekers, op aangeven van voormalig Ajacied Tete.

{image[322642][right-half][]}En het werd nog veel pijnlijker voor Nice, dat het sowieso de laatste weken erg moeilijk heeft in de Ligue 1. Want nog binnen het half uur besliste Mariano Díaz het duel uit een steekpass van Houssem Aouar: 0-3. En zo was niet alleen Sneijder, maar feitelijk heel Nice toeschouwer in eigen huis tegen Lyon, dat na veertig minuten op 0-4 kwam wederom via een treffer via Memphis.

In de tweede helft kon Nice de schade een stuk meer beperken, totdat Barcelona-huurling Marlon zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Invaller Myziane Maolida vervolgens maakte de vijfde van Lyon. Memphis was op dat moment al gewisseld en zag vanaf de bank dus hoe de eindstand dus werd bepaald. Voor Sneijder werd het in alle opzichten een vervelende middag, want hij kwam negentig minuten juist niet van de bank af.