Cocu: "Brengen de tegenstander terug in de wedstrijd"

26 november 2017, 17:14

PSV boekte zondagmiddag een nipte 1-2 zege op bezoek bij Excelsior. De Eindhovenaren speelden een goede eerste helft, maar na rust liep het iets minder. Volgens trainer Phillip Cocu ontstond het probleem nadat PSV een tegentreffer moest incasseren.

Cocu was na afloop dan ook gematigd tevreden. "Ik vond dat we de eerste helft heel goed speelden. We waren aan de bal veel beter dan vorige week. In de rust zeiden we nog dat we zo door moesten gaan en het niet meer weg mochten geven", zegt de trainer in gesprek met FOX Sports. "We hadden de 0-3 moeten maken dan is het klaar. Nu wordt het 1-2 en zie je dat een aantal jongens gaat twijfelen. Dat geeft Excelsior de mogelijkheid om er nog een wedstrijd van te maken en dat is zonde."

Volgens Cocu heeft het ook voor een deel te maken met het mentale aspect. "In het voetbal spelen veel mentale aspecten. Op het moment dat die 1-2 valt is het voor Excelsior het moment om risico te gaan nemen. Bij ons willen de jongens dan de drie punten behouden in plaats van de lijn van de eerste helft door te zetten", analyseert hij. "We leden te veel balverlies en dan breng je de tegenstander terug in de wedstrijd."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen