Barcelona schreeuwt om videoarbiter na drama in Mestalla

27 november 2017, 09:49

Zondag scoorde FC Barcelona een loepzuiver doelpunt in de kraker tegen Valencia, maar toch werd de goal niet toegekend door de arbiter van dienst. Zeer opmerkelijk, aangezien de inzet van Lionel Messi door Luis Neto ruim achter de lijn werd weggehaald. Door de flater is de roep om een videoscheidsrechter in Spanje weer opgelaaid.

Barcelona kwam in Mestalla in de tweede helft op achterstand, nadat het eigenlijk in de eerste helft op voorsprong was gekomen. Uiteindelijk eindigde het in 1-1. Na de wedstrijd spraken de spelers van Barcelona hun ongenoegen uit over de beslissing van de arbitrage om het doelpunt niet toe te kennen. "Het was duidelijk een doelpunt", zegt Andrés Iniesta in Spaanse media. "Iedereen kon het zien. Zelfs de houding van de keeper sprak boekdelen. Een videoscheidsrechter is de beste oplossing. Er is geen twijfel, het voetbal heeft technologie nodig. Het is zaak dat dit zo snel mogelijk wordt ingevoerd."

Jordi Alba, die linksback speelde, deelt de mening van Iniesta. "Ik stond op de middenlijn en kon zelfs zien dat het een doelpunt was. Vorig seizoen gebeurde dit ook al bij Real Betis. Misschien hebben we daardoor wel de titel verloren, wie zal het zeggen. Het kan niet zo zijn dat een bal drie meter in het doel zit en dat er geen doelpunt gegeven wordt. Dit moet gezien worden! Een videoscheidsrechter zal enorm helpen voor dit soort situaties."

Omdat Barcelona desondanks met 1-1 gelijkspeelde, behoudt het de marge van vier punten op Valencia. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen