Keizer vindt 3-4-3-formatie voor herhaling vatbaar

27 november 2017, 17:26

Ajax won zondag met 5-1 van Roda JC. De Amsterdammers speelden echter pas in de tweede helft goed, toen Marcel Keizer zijn ploeg in een 3-4-3-formatie liet spelen. De trainer stelt dat er na het geslaagde experiment vaker ruimte is om in die opstelling te beginnen.

Deyovaisio Zeefuik debuteerde tegen Roda, maar moest door de systeemopzetting in de rust naar de kant. Dat had met de prestaties van de verdediger niks te maken. "Hij heeft het goed gedaan. Het is een felle verdediger die ook nog het vermogen heeft om op te komen. Hij kan nog stappen maken in het voetballend vermogen en daar moet hij nu aan werken. Ook op de trainingen gaat het steeds beter", reageert Keizer tegenover Ajax TV

Over de 3-4-3-formatie was Keizer te spreken nadat Ajax in één helft vier keer scoorde. "We wilden mensen iets bieden en dat hebben we voor rust niet gedaan. Ik heb mooie goals en mooie aanvallen gezien. De tweede helft was echt genieten", stelt de trainer, die het systeem voor herhaling vatbaar vindt. "We kunnen zeker beginnen met drie verdedigers. Het ligt een beetje aan de tegenstander."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen