Officieel: Saudi-Arabië strikt nieuwe bondscoach

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 november 2017 – Saudi-Arabië heeft een nieuwe bondscoach gestrikt. Juan Antonio Pizzi gaat aan de slag bij de WK-ganger die vorige week Edgardo Bauza op straat zette. Pizzi stond de afgelopen WK-kwalificatiecampagne aan het roer bij Chili, maar zag zijn opdracht mislukken.

Officieel: Saudi-Arabië strikt nieuwe bondscoach

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De voetbalbond van Saudi-Arabië maakte de aanstelling van Pizzi via de officiële kanalen bekend. In een eerder stadium werd ook Bert van Marwijk gepolst voor een terugkeer. Hij leidde de Saudi's naar het WK, maar vond geen akkoord over een nieuw contract. Beide partijen konden elkaar niet vinden in hun eisen. Om dezelfde redenen liepen de onderhandelingen van vorige week spaak.

Pizzi was bijna twee jaar bondscoach van Chili. De 49-jarige Argentijn volgde Jorge Sampaoli op en wist in 2016 de Copa America te prolongeren. Daarna mislukte de WK-kwalificatie en stapte de oud-trainer van ondere andere Valencia zelf op. Hij moet nu Saudi-Arabië voorbereiden op het toernooi. Pizzi is de opvolger van Bauza, die het nog geen twee maanden volhield.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd