Cambuur twijfelde te veel aan herstel met Dijkhuizen aan het roer

28 november 2017, 11:33

SC Cambuur zag te weinig aanknopingspunten om verder te gaan met Marinus Dijkhuizen. De Leeuwarders gaven de trainer dinsdagochtend zijn congé. De Leeuwarders staan teleurstellend zeventiende in de Jupiler League. "Als je te weinig punten haalt, heb je het risico dat je ontslagen wordt", weet Dijkhuizen.

Cambuur belegde na de bekendmaking van het ontslag een persconferentie met technisch directeur Gerald van den Belt, én Dijkhuizen. "Er was te veel twijfel over het zicht op herstel. Drie keer winnen van de vijftien, dat is te weinig", citeert de Leeuwarder Courant Van den Belt, die aangaf zelf ook schuld te hebben aan de sportieve malaise.

Dijkhuizen vertelde zelf weinig, schetst de LC. Hij sprak van een 'persoonlijk drama'. Het is voor de derde keer op rij dat hij vroegtijdig vertrekt als trainer. Eerder overkwam hem dat bij het Engelse Brentford en NAC Breda.

Zijn assistenten Sipke Hulshoff en Jan Bruin nemen voorlopig de honneurs waar bij Cambuur. De club buigt zich de komende tijd over verdere invulling van de technische staf. "De komende weken zijn nog heel belangrijk, met een bekerwedstrijd en een aantal wedstrijden om de aansluiting met de play-off-plekken te bereiken", aldus Van den Belt.

Het aantrekken van een nieuwe trainer is een klus voor Foeke Booy, die per 1 januari aan de slag gaat als technisch manager. Aanvankelijk stond zijn presentatie voor dinsdag gepland, maar die is nu een dag opgeschoven. Booy is in ieder geval niet de man die voor de groep komt te staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen