Lens leidt Besiktas met hattrick en drie assists naar monsterzege

28 november 2017, 14:38

Mede door een uitblinkende Jeremain Lens (op archiefbeeld) heeft Besiktas in de Turkse beker de vloer aangeveegd met Manisaspor. In het eigen Vodafone Park werd het dinsdagmiddag maar liefst 9-0. Lens maakte een hattrick. Alvaro Negredo spande de kroon met vier doelpunten, waarvan drie werden voorbereid door de Oranje-international. Ryan Babel bleef de hele wedstrijd op de bank zitten.

Lens was verantwoordelijk voor de 2-0 en 4-0 voor rust. Twintig minuten voor het eindsignaal maakte de aanvaller de 6-0. Naast Lens en Negredo scoorden Orkan Cinar en Mustafa Pektemek. Over twee weken staat de return gepland tegen Manisaspor, een club uit de tweede divisie van Turkije. Dat wordt een formaliteit voor Besiktas en zal de werkgever van Lens zich plaatsen voor de laatste zestien van het bekertoernooi.

De klapper is een opsteker voor de regerend kampioen, want in de laatste twee competitiewedstrijden werd er niet gescoord tegen Akhisar Belediyespor en Yeni Malatyaspor. Beide duels eindigden in een doelpuntloos gelijkspel.