NEC heeft koopoptie op Goffert: "Kans om nieuwe start te maken"

28 november 2017, 15:05

NEC is met de gemeente Nijmegen tot een koopoptie van het Gofferstadion gekomen. De koploper van de Jupiler League heeft de benodigde handtekening gezet en dat geeft de club de mogelijkheid om tot en met 31 december 2019 de thuishaven voor 7,6 miljoen euro te kopen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan, daarna gaat de optie tot koop in. NEC wil de Goffert de komende jaren vernieuwen.

Ook komt de deal nog langs de Europese Commissie om zeker te zijn dat de overeenkomst 'staatssteunproof' is. NEC zal de komende twee jaar werken aan een constructie om het stadion zelf te kopen, of te zoeken naar koper of consortium (vereniging van samenwerkende ondernemingen) van kopers die de belangen van NEC waarborgen. In 2003 verkocht NEC het stadion nog aan de gemeente.

De vervolgstap die NEC wil zetten is de jarenlange ambitie om het stadion te moderniseren realiseren. "Nu hebben we de kans een nieuwe start als club te maken, in een moderner of zelfs nieuw stadion, waardoor ook onze inkomsten vergroot kunnen worden", zegt directeur Wilco van Schaik op de website van NEC. "En dat is heel belangrijk, ik denk een doorslaggevende stap. Het stadion was een dossier voor deze komende jaren dat bovenaan mijn lijst stond. Ik ben dus blij met deze eerste stap."

NEC heeft de ambitie een stabiele middenmoter in de Eredivisie te worden. Zonder een modern, groter stadion is het niet mogelijk de inkomsten substantieel te laten groeien. "Als dat niet gebeurt zullen we in Nijmegen vaker Jupiler League voetbal zien dan gewenst is", stelt Van Schaik. "Ik ga er niet omheen draaien, want zo is het. Zonder nieuw stadion is NEC niet capabel te voldoen aan de ambities die er zijn richting het linker rijtje van de Eredivisie. En niet in staat zijn eigen broek op te houden, zonder hulp van buitenaf. Dus dit moet een doorslaggevende stap in de toekomst van NEC."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen