Cillessen vastberaden bij Barça: "Hier nog niet klaar"

29 november 2017, 09:08

Jasper Cillessen wil bij FC Barcelona blijven. Signalen uit de Spaanse media dat de doelman weg wil of dat de club hem wil lozen spreekt de Oranje-international tegen. "Er zijn hier zó veel sportkranten en die moeten ook worden gevuld."

Cillessen is sinds zijn transfer van Ajax naar Barcelona nog altijd tweede doelman. Hij moet zijn Duitse collega Marc-André ter Stegen voor zich dulden. "Ik ben hier nog niet klaar en sowieso geen voorstander van een wintertransfer. Maar het is heel simpel: als de club zegt dat ze me voor een mooi bedrag kunnen en willen verkopen, dan is dat zo", zegt Cillessen in De Telegraaf. "Die signalen dat ik naar de uitgang word gewerkt, heb ik niet gekregen. Sterker nog, de clubleiding en trainer zeggen zeer tevreden te zijn. Het is mijn ambitie om te blijven, omdat ik tot de zomer van 2021 onder contract sta en het nog steeds mijn doel is om te slagen in de wereldtop."

Daarnaast toont de geboren Nijmegenaar begrip voor zijn reserverol tot nu toe. "Vanzelfsprekend is het wel lastig om op de bank te zitten. Kom op, ik ben sportman. Maar het is wel makkelijker om met een rol op het tweede plan te leven als je concurrent top presteert. Ik heb Marc-André ter Stegen voor me en hij doet het fantastisch. Dus wisselt de trainer niet. Het zou ook raar zijn om dat wel te doen."

Cillessen weet bovendien hoe het is om geduld te hebben. Voordat hij eerste doelman van Ajax werd ging er ook 2,5 jaar voorbij. Ik moet gewoon wachten tot het moment dat mijn kans wel komt. Maar ik heb nog geen seconde spijt van mijn transfer gehad, want ik maakte de keuze voor Barça niet alleen om de strijd aan te gaan, maar ook omdat ik wilde zien of ik meekon bij een topclub. En volgens mij gaat dat wel aardig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen