Spoorboekje: hoe ziet de pouleverdeling eruit tijdens het WK?

1 december 2017, 07:32

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 1 december:

Nieuws

- Het belangrijkste nieuws komt deze vrijdag uiteraard vanuit Rusland. Daar wordt de loting voor het WK 2018 verricht. Helaas, zonder een balletje waarin de naam van Nederland is verstopt. Toch is het voor de pure voetballiefhebber zonder twijfel een avond om lekker te speculeren na afloop van de loting, die tussen 16.00 en 18.00 uur zal plaatsvinden.

- Verder komt er weer een heerlijk Eredivisie-weekend aan. Daarop wordt natuurlijk vooruitgeblikt met de trainers van PSV, Ajax, Feyenoord en alle andere clubs. De vrijdagwedstrijd (om 20.00 uur) is die tussen PEC Zwolle en FC Utrecht.

- Iedere week licht FCUpdate.nl een speler uit waarover veel wordt gezegd en geschreven, maar van wie niet iedereen een compleet beeld heeft. Voor de 22ste editie van deze rubriek duiken we in de beelden en historie van Jonathan Viera, misschien wel de meest onderschatte speler van Europa. Hij is zijn gewicht in goud waard, maar speelt nog altijd voor degradatiekandidaat UD Las Palmas.

- Verder beschouwen we voor op de topper in de Serie A tussen SSC Napoli en Juventus. Hierin ligt de focus vooral op de Napolitanen, die zich dit seizoen lijken te ontpoppen tot een serieuze uitdager van de ploeg die al zes keer op een rij Italiaans kampioen werd.

Wedstrijden

- Napoli - Juventus (20.45)

De huidige koploper van de Serie A tegen de titelhouder. Dries Mertens vs Paulo Dybala. De Oude Dame versus i Partenopei. In alle opzichten is het duel vrijdagavond interessant om te volgen (live te zien op Eurosport 2). Bij een zege van de thuisploeg wordt het verschil tussen beide ploegen zeven punten, bij een nederlaag voor Dries Mertens en co. kan Internazionale de koppositie grijpen.

- FC Porto - Benfica (21.30)

Een tweede Europese topwedstrijd op vrijdagavond. En ook hier de huidige koploper van de Primeira Liga tegen de titelhouder. Een wedstrijd tussen twee eeuwige rivalen. Jonas vs Vincent Aboubakar. Een wedstrijd die Bas Dost ook ongetwijfeld met interesse zal volgen na zijn eigen optreden, want als Porto punten laat liggen vrijdagavond, kan Sporting Lissabon de lachende derde zijn door de koppositie eerder op de avond (19.15) te veroveren en te behouden.

- Trapani - Catania (20.45)

Nadat Catania werd teruggezet naar de Serie C gaat het de club niet voor de wind. Pas na zes speelrondes werd vorig seizoen de eerste zege geboekt en uiteindelijk kwam de club niet verder dan de elfde plaats. Dit seizoen wordt er echter beterschap getoond: Catania staat op de tweede plaats in de Serie C, drie punten achter Lecce. Vrijdagavond wacht er een eerste echte test tegen nummer drie Tapani, vijf duels later wacht de ontmoeting met koploper Lecce. Bouwt Catania aan een rentree in de Italiaanse top?

Voetbal op tv:

- 16.00 uur: WK-loting; NPO 2

- 19.30 uur: Sporting Portugal - Belenenses; Ziggo Sport Voetbal, live-verslag van Liga Sagres-duel

- 20.00 uur: Schakelshow, FOX Sports 1, schakelkanaal langs Eredivisie, Jupiler League en Bundesliga

- 20.00 uur: PEC Zwolle - FC Utrecht, FOX Sports 3, live-verslag van Eredivisie-duel

- 20.00 uur: NEC - FC Dordrecht, FOX Sports 5, live-verslag van Jupiler League-duel

- 20.30 uur: SC Freiburg - HSV; FOX Sports 2, live-verslag van Bundesliga-duel

- 20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7, praatprogramma over voetbal met oa. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp

- 20.45 uur: SSC Napoli - Juventus; Europsport 2, live-verslag van Serie A-duel

- 21.45 uur: FC Porto - Benifca; Ziggo Sport Voetbal, live-verslag van Liga Sagres-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen