Oliseh: "Vlak voordat ik naar Fortuna kwam, sprak ik met Ajax"

1 december 2017, 09:06

Met Fortuna Sittard is Sunday Oliseh geweldig bezig in de Jupiler League, maar het had niet veel gescheeld of de coach was helemaal niet bij de Limburgers aan het werk gegaan. De oefenmeester was namelijk ook in beeld bij Ajax, maar koos voor een dienstverband in Sittard.

"Vlak voordat ik naar Fortuna kwam, sprak ik met Ajax. Echt, ik hou van Amsterdam, maar iets zei me dat ik het niet moest doen", zegt de 43-jarige coach tegen het Algemeen Dagblad. Hij belde echter naar Sittard om bij Fortuna te gaan werken. "Als ik het in Amsterdam zo goed had gedaan als hier, had het anders geweest. Iedereen weet dat Ajax goede spelers heeft. Als ik dit kan omdraaien, twijfelt niemand meer aan mijn kwaliteiten als trainer."

Desondanks is hij Ajax dankbaar voor zijn periode als voetballer in Amsterdam. "Bij Ajax besloot dat ik trainer wilde worden. Ik hield van de filosofie, het gevoel dat je ergens naartoe werkt. Voordat ik als speler bij Ajax kwam, boekte ik vooral veel progressie door mijn talent. Bij clubs draaide het alleen maar om leveren, leveren, leveren. Bij Ajax werd je in een team gezet en groeide je door coaching."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen