Keizer wil nieuwe linksback en prijst De Jong en Zeefuik

1 december 2017, 14:44   Bijgewerkt: 1 december 2017, 17:31

Marcel Keizer wil een nieuwe linksback bij Ajax. Na de blessure van Daley Sinkgraven vindt de oefenmeester dat het nodig is om een nieuwe verdediger aan de selectie van de Amsterdammers toe te voegen. Dat vertelde hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met FC Twente.

"Dat zou wel moeten", antwoordde de coach op de vraag of er een externe vervanger moet komen voor Sinkgraven, die maanden uit de roulatie ligt met een knieblessure. "Ik denk dat onze andere middenvelders geen back kunnen spelen."

Een van die middenvelders is Frenkie de Jong. Na zijn invalbeurt tegen Roda JC, waarin hij drie assists gaf, is de voetbalwereld het over één ding eens: hij verdient een basisplaats van Keizer. "Hij maakt enorme stappen. In het vertrouwen aan de bal, maar ook hoe hij zijn verdedigende werk doet. Waar hij staat in de pikorde? We hebben zes of zeven middenvelders. Dat is moeilijk om te vergelijken."

Een van de andere spelers die wellicht in de basis staat bij Ajax, is rechtsback Deyovaisio Zeefuik. Hoewel hij vorig weekend in de rust werd gewisseld, houdt Keizer vertrouwen in hem. "Hij is een jongen uit de A1 en Jong Ajax. Ik weet wat hij kan, maar ik vond hem begin dit seizoen zoekende. Nu doet hij het goed, in de toekomst kan hij wel wat betekenen voor ons."

Klaas-Jan Huntelaar begint in elk geval niet in de basisoptelling. Wel kan hij als invaller namens de Amsterdammers een rol van betekenis spelen tegen FC Twente. Amin Younes, Nick Viergever en Mitchell Dijks zijn niet van de partij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen