Verbeek: "Ajax is voetballend sterker, maar dat zegt niet alles"

1 december 2017, 15:52

Gertjan Verbeek verloor tot dusver alle duels met FC Twente (drie) en krijgt dit weekend visite van Ajax in De Grolsch Veste. De oefenmeester hoopt van harte dat de Tukkers in die kraker voor het eerst tijdens zijn bewind punten gaan pakken. De coach stelt dat de samenwerking tussen hem en het team steeds beter gaat.

Verbeek, die niet kan beschikken over de geschorste Thomas Lam maar wel over de herstelde Danny Holla. "Danny doet mee, hij heeft de trainingsbelasting goed doorstaan", zegt Verbeek, die Jos Hooiveld wederom in de basis zet. "We gaan niet iedere week iets nieuws proberen. Dat is niet goed voor de ploeg. Ik merk dat ik steeds meer aan de spelers gewend raak en zij aan mij. Ik krijg een steeds beter beeld bij ze en dat helpt bij het maken van keuzes. Of dat tot het gewenste resultaat leidt, dat gaan we zien."

Twente verloor met Verbeek drie keer en hoopt tegen Ajax op de ommekeer. "Het is mijn taak om het elftal stabiel te krijgen in de dingen die ze doen", vervolgt Verbeek. "Het is duidelijk dat we het achterin meer dicht moeten houden en naar voren toe meer moeten creëren. Ajax is voetballend natuurlijk sterker, maar dat zegt niet alles. Wij moeten zorgen dat we wat betreft inzet, passie en beleving beter zijn. Daarnaast gaat het in voetbal om momenten, waarin een wedstrijd wordt beslist."

Verbeek blijft dan ook rustig onder de mindere reeks. "We hebben met deze tegenstanders geen eenvoudige serie, maar uiteindelijk spelen we tegen iedereen twee keer. Met negen punten uit dertien wedstrijden, moet het besef bij iedereen er zijn dat we in de overlevingsmodus zitten. Als club, als supporters en als spelers. Dat betekent onze huid duur verkopen en punten gaan halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen